Artikkeleita

Täältä voi lukea Suomen Lemmikkichinchillat ry:n lehteen vuosien varrella kirjoittamiani / kääntämiäni tekstejä. Klikkaa kiinnostavaa otsikkoa!

Black velvet

01.02.2011

Black velvetin historian voi merkitä alkaneeksi 1960-luvulla kun Bob Gunningin tilalle Washingtonin Davenportiin syntyi standardia muistuttava, mustanaamainen, tai -maskinen, chinchilla. Eläin todettiin lisääntymiskykyiseksi ja yhdistelmästä standardien kanssa syntyi sekä mustamaskisia että maskittomia Standardeja.

Tiineys

01.04.2010

Raskauden ensivaiheet. Naaraan syömistavoissa, käyttäytymisessä, painossa tai yleiskunnossa ei ole muutosta, ja kohdussa tapahtuu vain vähän. Mikäli parittelu ei syystä tai toisesta tuottanut tulosta, naaras tulee jälleen kiimaan noin neljä viikkoa alkuperäisen hedelmöityshetken jälkeen, joten tarkkaile mahdollisia merkkejä uudesta parittelusta.

Charcoal

01.02.2010

Charcoalit saapuivat useissa laumoissa Amerikasta 60- ja 70-luvuilla ja ne oli alunperin nimetty tilan omistajan mukaan. Charcoal-geenillä on eri kantoja, vaikka monet ovatkin toistensa kaltaisia. Britannian ensimmäinen, selkeä ressessiivinen charcoal-mutaatio on Broucke Charcoal, joka syntyi 60-luvun alussa Kaliforniassa Betty Broucken tilalla.

...

German violet

01.04.2009

Viimeisten kolmen tai neljän vuoden aikana olemme Richardin kanssa päässeet tutustumaan German Violet -chinchillojen piireihin, kiitos ystävämme Claudia Mooserin. Olemme olleet lähikontaktissa kyseisen värin kanssa saadessamme avustaa tuomareita, mikä todella on ollut etuoikeus. Suurin osa tuomareista puhui vain vähän englantia ja oma saksankielen...

Sapphire

01.01.2009

Larsenin sapphiren historia alkaa Merle Larsenin tilalta Indianasta, Yhdysvalloista. Alkuvuodesta 1963 syntyi ensimmäinen sapphire - vaaleansininen chinchilla, jolla oli valkoinen vatsa. Laumassa edelleen jatkettu sisäsiitos tuotti lisää sapphireja, ja kahden seuraavan vuoden kuluttua eläinten koon ja terveyden taso oli noussut.

Sähköposti: hannahi3@hotmail.com